Jungle expeditie door het tropische regenwoud van Suriname

Periode: 22 november - 18 december 2015
Kosten: € 3195,00 per persoon

De ongekende schoonheden van de Surinaamse binnenlanden nodigen uit tot avontuurlijke voettochten. De grote verscheidenheid van het tropische planten en dierenrijk leent zich uitermate voor een 'vreemde' voettocht. We vliegen dan ook rechtstreeks van Amsterdam naar de jungle in het noordoosten van Zuid-Amerika: Paramaribo. Na aankomst zullen we een paar dagen wennen aan de tropische temperaturen en een aantal excursies maken om vervolgens vanuit de hoofdstad Paramaribo richting het binnenland te vliegen voor een 11 daagse trekking.

Nadat we door het vliegtuigje gedropt worden in het grootste Auccaanse dorp  Drietabbiki in de jungle, zullen we ons te voet dieper het oerwoud in begeven. We wandelen onder leiding van plaatselijke gidsen over moeilijk begaanbare paden langs inheemse dorpen en verlaten cultureel erfgoed in de jungle. In de inheemse dorpen zullen we contact leggen met de lokale bevolking (boslandcreolen en indianen) via de dorpshoofden. Om in de verschillende dorpen te komen volgen we ook deels de grote rivieren die ook een deel van onze trektocht uitmaken. Want sommige delen van het oerwoud zijn zo onbegaanbaar dat we om bij het volgende kamp te komen sommige stukken met een korjaal (klein bootje) zullen moeten doen. Deze rivieren met stroomversnellingen zijn tevens onze 'badkamers'. Om de stroomversnellingen te trotseren is veel teamwerk vereist.

Tijdens de trekking zijn er nauwelijks hoogteverschillen,het hoogste punt is de 710 m hoge Rosevelt piek, maar wel een aantal andere aspecten waarbij met name vochtigheid en de ontoegankelijkheid van het tropisch regenwoud een rol kan spelen.

We maken een korte en een lange trektochten door de jungle om op deze manier de verschillende delen van het land te ervaren.. De duur van de dagtrajecten kunnen zeer wisselend zijn. De reis wordt gekenmerkt door tropische temperaturen die kunnen schommelen tussen de 25 en 30 graden Celsius , onbegaanbare paden waarbij soms zelfs een kapmes nodig is om doorheen te komen, het slapen in hangmatten in junglekampen vergt het nodige doorzettingsvermogen en een flexibele instelling.

Kortom het wordt een avontuurlijke tocht met een experimenteel karakter!